Vyrovnejte brikety nebo dřevěné uhlí do pyramidy, nebo lépe použijte komínek na roztopení uhlí a briket.
Pokud používáte podpalovací komínek, umístěte do něj 1/2 briket, pak vložte 1-2 kostky pevného podpalovače, a dosypte zbytkem briket. Pak do ohniště položte 2-3 kostky pevného lihového podpalovače a zapalte je, komínek postavte na ně.
Až se brikety v komínku pokryjí šedým popelem (po 20-30 minutách rozhoření), vysypte je do grilu a upravit do příslušného tvaru podle zvolené grilovací metody.
Nepoužívejte tekuté podpalovače - ze dvou důvodů. Tím první je to, že tekutý podpalovač není obvykle čistý líh, a jeho hoření může ovlivnit výslednou chuť masa. Tím druhým je bezpečnost - obvykle dochází k dolívání tekutého podpalovače na napůl rozhořelé brikety, což může vést k popálení obsluhy grilu.
Zdroj:grily-krby.cz